Transport

Steeds meer Brusselaars werken in de luchthavenregio

vrijdag 12 augustus 2016

Het aantal Brusselaars dat in de luchthavenregio (Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Zemst, Steenokkerzeel, Kortenberg, Kampenhout en Grimbergen) tewerkgesteld is steeg in de periode 2008-2013 met bijna 2 procent.

Momenteel werken er zo’n 16.000 Brusselaars in de luchthavenregio. Ze zijn goed voor 14,1 procent van de totale tewerkstelling in deze regio. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van Joris Poschet (CD&V).

De afgelopen jaren werden volgens Muyters door VDAB en de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris heel wat gezamenlijke maatregelen genomen om werkzoekenden uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te stimuleren om in de luchthavenregio te komen werken. Zoals bekend scheert de werkloosheidsgraad in het Brusselse immers hoge toppen, terwijl de luchthavenregio steevast kampt met een groot aantal niet-ingevulde vacatures.

Zo werken VDAB en Actiris nauw samen in het Luchthavenhuis dat in 2013 werd opgericht en alle informatie bundelt over jobs op de luchthaven. Actiris bemiddelt actief voor de vacatures die het Luchthavenhuis binnenkrijgt. De VDAB van haar kant organiseert maandelijks infosessies over werken op de luchthaven die ook door Brusselaars gevolgd worden.