Transport

Opleidingsaanbod op luchthaven alweer wat rijker

zaterdag 17 oktober 2015

Opleidingsaanbod op luchthaven alweer wat rijker

Bij het begin van de vakantie is er drie keer goed nieuws wat betreft opleidingen in en rond de luchthaven.

Opleiding Vliegtuigtechnieken

Begin juni ondertekenden 3 Vlaamse scholen, waaronder ZAVO uit Zaventem, een engagementsverklaring met de luchtvaartindustrie om de opleiding vliegtuigtechniek nog beter bekend te maken en te versterken.

Voor de TSO-opleiding vliegtuigtechniek zullen de scholen (ZAVO uit Zaventem, VTI Sint Petrus en Paulus uit Oostende en Stedelijk Lyceum Meir uit Antwerpen) nog meer samenwerken met de sectororganisaties Flemish Aerospace Group (FLAG) en Belgian Air Transport Association (BATA).

Zo worden leerlingen van ZAVO in het kader van werkplekleren opgeleid in de werkplaatsen van Brussels Airlines.

Meer info: www.jobat.be/nl/artikels/zavo-en-brussels-airlines-leiden-vliegtuigtechnici-op/


Uitbreiding opleiding Logistiek Management naar luchtvracht

Brussels Airport Company en hogeschool Thomas More beslisten eind juni via een samenwerkingsovereenkomst om de opleiding ‘Logistiek Management’ uit te breiden met een luik rond luchtvracht.

O.a. via bedrijfsstages voor studenten op Brucargo, training van docenten, inschakeling van gastdocenten, levering van cursusmateriaal, gezamenlijke ontwikkeling van het curriculum,… zullen het bedrijfsleven en het hoger onderwijs beter op mekaar afgestemd worden.

Meer info: www.brusselsairport.be/nl/mediaroom/news/61168/


Opleiding Behandelaar luchtvracht en bagage goedgekeurd

De Vlaamse regering keurde op 10 juli de opleiding 'behandelaar luchtvracht en bagage' definitief goed. De opleiding zal door Sociaal Fonds voor de Afhandeling op Luchthavens (SFAL) worden aangeboden in samenwerking met Centrum Leren en Werken Castor te Vilvoorde.

Meer info: www.airportacademy.be/single-training/behandelaar-luchtvracht-en-bagage-ramphandler/