Transport

Minister Crevits opent nieuwe opleiding Behandelaar luchtvracht en bagage in Vilvoorde

maandag 28 september 2015

Minister Crevits opent nieuwe opleiding Behandelaar luchtvracht en bagage in Vilvoorde

Op 22 september opende onderwijsminister Hilde Crevits plechtig de nieuwe opleiding Behandelaar luchtvracht en bagage in Vilvoorde. Ze loofde de wijze waarop onderwijs, werk en bedrijfswereld de handen in elkaar slaan in het systeem van duaal leren.

Het Centrum Leren en Werken (CLW) Castor in Vilvoorde is de eerste die een opleiding voor dit beroep mag inrichten. Dit CLW behoort tot het onderwijsnet van de Vlaamse Gemeenschap, het GO. De opleiding wordt georganiseerd in het Deeltijds Beroepssecundair Onderwijs (DBSO). In dit opleidingstype volgen de leerlingen de opleiding deels op school en deels op de werkplek. CLW Castor werkt voor het werkplekleren samen met Aviapartner, DHL Aviation en Swissport. Deze bedrijven zijn actief op Brucargo, de goederenluchthaven van Brussels Airport. Zeven leerlingen starten met de opleiding. Ze worden deeltijds tewerkgesteld met een Beroepsinlevingsovereenkomst (BIO).

Experten van het Sociaal Fonds voor de Afhandeling op Luchthavens (SFAL), het sectorfonds, en de bedrijven tekenden de inhoud en opbouw van de opleiding uit. Samen met vertegenwoordigers van het GO en het CLW. Leidraad daarbij vormde de Beroepskwalificatie.

7 leerlingen zijn intussen gestart in CLW Castor.

clwcastor.be