Transport

Check-in @ Brussels Airport: geslaagde try-out voor educatief aanbod vanuit Luchthavenhuis

maandag 26 oktober 2015

Check-in @ Brussels Airport: geslaagde try-out voor educatief aanbod vanuit Luchthavenhuis

Op 15 en 16 oktober namen 110 leerlingen uit lager en secundair onderwijs van de luchthavenregio deel aan “Check-in @ Brussels Airport”, een educatief project georganiseerd door het Luchthavenhuis – Brussels Airport House.

110 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en de eerste graad van het secundair onderwijs van enkele scholen uit de luchthavenregio namen deel aan “Check-in @ Brussels Airport”.

De partners van het Luchthavenhuis werkten samen met Het Beroepenhuis een boeiend aanbod uit op maat van de jongeren.

Kennismaking met de vele beroepen op de luchthaven Brussels Airport stond daarbij centraal.

De leerlingen brachten onder leiding van een enthousiaste gids een bezoek ‘achter de schermen van de luchthaven’.

Ze konden daarnaast ook enkele beroepen ervaren. In de workshop ‘Bagageafhandeling’ deden de deelnemers de screening van bagage als screening agent, en moesten ze als bagagist koffers laden voor een vlucht naar Marseille en Newcastle.

In de workshop ‘Passagierscontrole’ controleerden de leerlingen documenten als check-in agent en douanier, screenden ze elkaar als security agent en speelden ze in op situaties in een rollenspel.

Een uitgewerkte bundel lesmaterialen ondersteunde de leerkracht vooraf en nadien om hieraan te werken in de klas.

Af te meten aan het enthousiasme en de reacties van de leerlingen en de leerkrachten mag deze try-out geslaagd genoemd worden. De partners van het Luchthavenhuis onderzoeken nu hoe dit educatief aanbod in de toekomst verder kan uitgebouwd worden.